نام گیاه به لیمو برای خیلی از افراد شناخته شده است:
گیاهی كه اگر بخواهیم رویش اولیه آن را پیدا کنیم طبق تحقیقات پیدا است،کشورهای آمریکایجنوبی مانند شیلی و...می باشند.
این گیاه امروزه در جنوب و شمال کشور کشورمان نیز کشت میشود و گونههای بومی آن نیز از جنس Lippia در مناطق گرمسیری(شهرستان باشت) و نیمهگرمسیری وجود دارند.
بهلیمو ،درختچهای است خزانپذیر از خانواده شاهپسند، ارتفاع درختچه به لیمو1.5 تا 3 متر نیز میرسد. برگهای این گیاه به صورت کشیده و به رنگ سبزپررنگ و گاهنا کم رنگ هستند و بهصورت دستههای سهتایی روی ساقهشان قرار میگیرند.
برای رشد به لیمو به هوای گرم، نور فراوان و رطوبت متوسط نیاز دارد .برای رشد به خاکهایی با بافت سبک نیازمند است و pH خاک مناسب برای این گیاه 5/6 ذکر شده است.
قلمهزدن در فصل پاییز و تابستان(مهرماه و آبان ماه) بهترین روش برای تکثیر بهلیمو است. بهتر است جهت ریشهدار شدن قلمهها آن را در گلخانه کشت کرد.
برگها و پیکر رویشی تازه این گیاه، حاوی اسانسی است که بوی لیمو میدهد و چنان عطر دارد که همیشه به عنوان یک گیاه معطر در باغهای سلطنتی اسپانیا کشت میشده است. ترکیب اصلی اسانس بهلیمو سیترال است.
از به لیمو جهت طمع و بوی آن در سالاد،گوشت و انواع غذاها استفاده می کنند.
اگر دوست دارید به اعصابتان مسلط باشید كمی آرامش داشته باشید، كافی است مقداری چای به لیمو بنوشیم.دمنوش به لیمو فوق العاده آرامبخش و تسکیندهنده اعصاب است. اسانس گیاه در صنایع مختلف غذایی غذایی و در تهیه انواع عطر و ادکلن کاربرد دارد.
بهلیمو یکی از گیاهانی است که امروزه در باغهای ایرانی ها جهت اسانس آن رونق گرفته است.
منبع:ایران به لیمو
سیدحامد درویش پور